Trajna šminka

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu ,ali za razliku od klasične tetovaže, boja vremenom postaje svetlija. 

Radi sespecijalnim aparatima i specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije, a sprovodi u sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste.Osobe kojima se preporučuje trajna šminka su najčešće one koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica.

 Osobama koje imaju retke trepavice, pa se tankom linijom na kapku i ispod njega, trajnom šminkom optički dobije njihova gustina, kao i osobama koje nemaju pravilan oblik usana, pa se iscrtavanjem ivice usana dobije željeni oblik.

 

Trajna šminka omogućiće da ne brinete kako ćete izgledati nakon buđenja, plivanja, i ubrzaće vašu pripremu za izlazak iz kuće. Međutim, prava je stvar da se trajna šminka odradi tako da samo oštro oko može da primeti da je imate.

Efekat trajne šminke treba da bude takav da ne izgledate kao našminkana osoba, već kao osoba kojoj šminka nije potrebna.